Regnvandshåndtering

Kloakarbejde

Regnvands-håndtering

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Noget af det vi ved med sikkerhed i forhold til de klimaforandringer fremtiden byder på er en øget mængde regnvand. Derfor er det vigtigt at tænke på håndteringen af den mængde vand der kommer som nedbør, både i forbindelse med afledningen (LAR), samt udnyttelsen (LUR).

For den private haveejer er det meget vigtigt at overveje hvilke løsninger der giver bedst mening i forhold til de ovenstående temaer, så man får afledt og udnyttet regnvandet bedst muligt. Det er med til at sikre, at områder af haven eller omkring en ejendom ikke bliver sumpet eller kommer til at stå under vand.

Vestermark A/S er autoriseret kloakmester og vi er erfarne i håndteringen af regnvand, både når det kommer til store og små grå og grønne anlæg. Vi sørger for at være opdaterede på den relevante viden omkring regnvandsfaskiner og vi samarbejder altid tæt med geoteknikere i forhold til relevante jordanalyser.

Regnvandshåndtering er en miljørigtig måde at aflaste kloak systemet på og er med til at mindske risikoen for eventuelle oversvømmelser. I mange områder er der lokale planer og mål i forhold til netop regnvandshåndtering, (LAR) så der kan skabes flere miljøvenlige løsninger. Vi har viden om genanvendelsen af regnvand og har du som kunde nogle specifikke ønsker til dette så står vi klar med vejledning.

Hver gang vi laver et projekt omkring et hus eller en virksomhed så er regnvandshåndtering et element vi kigger på og som ofte må håndteres. Vi hjælper med at se om der allerede er gode løsninger etableret, som måske kan finjusteres eller om vi skal lave nogle nye. Vi hjælper ift. Ansøgninger og færdigmeldinger af alt kloak til kommunen.

LAR- og LUR løsninger

Der er mange forskellige muligheder når det kommer til lokal afledning og vi kan vejlede i forbindelse med udvælgelsen ud fra både lokale kommune regler, samt personlige ønsker og behov. LAR står for lokal afledning af regnvand og alle initiativer der forsøger at forsinke og begrænse regnvandet i din have eller på din grund hører til under det tema. Det er altid målet at passe på kloakerne og holde så meget vand på egen grund som muligt.

Regnbede og faskiner har gode fordele når det kommer til at forsinke strømmen af vand og lede videre til mere hensigtsmæssige steder. Det kunne være hen til beplantning, nedsivningssteder eller områder hvor vandet kan fordampe.

Korrekt udførte grønne tage kan tilbageholde meget store mængder regnvand og det er en løsning som flere og flere har ønsker om at implementere i deres projekt.

Hos Vestermark er vi opmærksomme på at behovene kan variere meget ift. Lokalområdet samt størrelsesforholdene på området og vi hjælper gerne med at finde frem til den rigtige kombination af LAR løsninger.

Regnbede og faskiner

De LAR løsninger vi meget ofte benytter er diverse regnbede og faskiner. Et regnbed er et bed med beplantning, hvor formålet er at opsamle regnvand fra fx taget så det langsomt nedsiver i jorden. Regnbedet er med til at mindske den mægde af regnvand som ryger direkte i kloak systemet og er endvidere brugbart ift. at mindske risikoen for oversvømmelser. Bedet kan være en flot del af haven og tilføje et naturligt og grønt udtryk samtidig med at det er en bæredygtig måde at komme af med det overskydende regnvand.

Faskiner er en af vores mest anvendte LAR løsninger og den egner sig godt til både store og små områder, både i forhold til private haver eller store erhvervsbygninger og etageejendomme. En faskine er en slags kasse eller hulrum i jorden fyldt med fx sten og kan laves i mange størrelser så de kan håndtere regn fra fx et skybrud.
Regnvandet fra et tag eller en terrasse ledes hen til faskinen og så fungerer den som et midlertidigt depot til vandet. Vandet vil langsomt sive fra faskinen og ned i undergrunden uden om kloak systemet. Faskiner er altså en god måde at passe på kloak systemet og er en bæredygtig måde at håndtere regnvand på.

Vi anlægger mange faskiner i forbindelse med vores anlægsprojekter, da det er en god løsning, med flere fordele for kunden og miljøet. Vi fortæller gerne mere om denne løsning når vi drøfter dit anlægsprojekt.

Hvis du har lyst til at høre hvad vi kan tilbyde, i forhold til håndteringen af regnvand på din grund eller i din have, så er du velkommen til at kontakte os her.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Mail

info@vestermarkribe.dk

Telefon

75 42 46 40

Adresse

Vestermark A/S - Ørstedsvej 5A - 6760 Ribe

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.