Omfangsdræn

Kloakarbejde

Omfangsdræn

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Hos Vestermark A/S har vi autorisation til at udføre kloakarbejde og vi tilbyder bl.a. etablering af omfangsdræn, til både vores private og erhvervskunder.

Omfangsdræn og andet kloakarbejde, hvor noget skal forbindes til kloak systemet, må du ikke som privatperson ikke selv udføre. Du har brug for en autoriseret kloakmester som os og du er velkommen til at ringe og få en nærmere drøftelse for dit anlæg eller projekt og få den rådgivning du har behov for.

 Omfangsdræn anvendes primært ved huse og bygninger, hvor der er kælder eller risiko for vand og fugt ved husets konstruktion.  Omfangsdræn er en rigtig god løsning når det kommer til at håndtere store mængder regnvand. Det er en holdbar og fremtidssikker løsning som især kan være god ift. fugt i sokler, fundament og kældervægge.
Et omfangsdræn kan sammenlignes med en nedgravet tagrende. Den ligger tæt på huset og leder effektivt overskydende vand væk fra huset og i sidste ende ud i kloak systemet.

Når man skal finde ud af om et omfangsdræn er den rigtige løsning er det relevant først at tjekke hældninger omkring huset. Det er for at sikre at belægningen ikke skulle sunket og at det er årsagen til problemet. Hvis det er tilfældet, kan vi hjælpe med at reetablere området så hældningerne er korrekte og vandet ledes væk. For at se om omfangsdræn er det rette valg tjekker man ydermere jorden omkring bygningen, da et omfangsdræn fx ikke har så stor effekt i sandet jord, men er meget effektiv i leret jord.

Etableringen af omfangsdræn og dybde

Selve etableringen af et omfangsdræn og tilkoblingen til kloak systemet eller udledning til faskiner, kræver professionel håndtering og her hjælper vi gerne til. For at et omfangsdræn kan etableres må man grave fri rundt om bygningen og fx fjerne belægning der hvor man skal ned i jorden.
Vi sørger altid for at grave mindst muligt op og vi reetablerer altid pænt igen efterfølgende. Her er vi naturligvis også opmærksomme på hældningerne og kan vi se, at der bør justeres på jord og belægning siger vi naturligvis til og kommer med den anbefaling.

Det vil som regel være nødvendigt at grave ned til omkring et par meters dybde rundt om huset, da drænet gerne skal ligge omkring 30 cm under det sted, der har et fugtproblem. Man graver dog aldrig under huset fundament, da det kan have konsekvenser for husets stabilitet.

Det kræver meget ekspertise at anlægge et omfangsdræn og dybden på drænet skal fastslås af en autoriseret kloakmester, som kender denne type opgaver godt. Vores autoriserede kloakmestre står til rådighed for drøftelser, hvis du er i tvivl om et omfangsdræn er den rette løsning.

Hvad koster et omfangsdræn?

Kloakløsninger som separering, omfangsdræn og LAR løsninger er ikke billige for den private boligejer, men løsningerne kan være enormt effektive og mindske risikoen for oversvømmelser betydeligt, hvilket i sidste ende kan give andre økonomiske fordele.

Det mere kraftige regnvejr, skybrud og stigning i antal af fugt- og vandskader, er en generel udfordring i vores samfund og derfor kan man i dag søge om forskellige tilskud til kloakering ift. Sin private bolig. Det er muligt gennem håndværkerfradraget når man laver klimaforbedringer ved sin bolig, som fx separat kloakering, regnvandshåndtering og omfangsdræn.
Prisen kan variere en del pr. kvadratmeter og påvirkes meget af de jordforhold der omgiver ejendommen og hvor dybt man skal ned.

Ønsker du et konkret overslag på dit kloakprojekt eller samlede anlægsprojekt er du velkommen til at kontakte os og så kommer vi gerne med ideer, vejledning og tilbud ift. dit projekt.

Omfangsdræn nybyggeri

Ved nybyggeri kan det være en god ide at overveje omfangsdræn fra starten, især hvis man bygger hus med kælder eller hvis man bygger fx større lagerbygninger. Det er meget billigere at anlægge ved samme lejlighed som byggeriet foregår og der skal udgraves til fundamentet.

Bygger du i et område hvor vandtrykket er højt og der ofte opleves udfordringer med nedsivning og/eller oversvømmelser er det en god ide at overveje omfangsdræn fra byggeriets begyndelse. I disse tilfælde vil det nærmest altid kunne betale sig at have omfangsdræn.

Omfangsdræn er dog langt fra altid nødvendigt at overveje ved nybyg. Dette er fordi, man nu til dags sørger for, at overside gulv ligger 150 millimeter over terræn og samtidig sørger for, at der er fald væk fra huset.

Er du i tvivl om omfangsdræn kunne være den rette løsning for dig og dit eksisterende hus eller kommende byggeri, så er du velkommen til at kontakte Vestermark A/S og få en drøftelse med en af vores autoriserede kloakmestre.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Mail

info@vestermarkribe.dk

Telefon

75 42 46 40

Adresse

Vestermark A/S - Ørstedsvej 5A - 6760 Ribe

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.