Stubfræsning og rodfræsning

Havevedligeholdelse

Stubfræsning og rodfræsning

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Når man har fældet et træ, så vil der altid stå en stub med en stor rod tilbage på placeringen uanset hvilken fældnings metode man har benyttet sig af. For nogle er det dekorativt og de vil gerne beholde stubben som en del af haven. For andre er træstubben et generende element, som er i vejen for andet, fx et bed, en plæne, en terrasse eller andet, og har en negativ betydning for de ønsker til udseende man har for netop det område.

Står man i den situation så er stubfræsning og rodfræsning en god mulighed, så området bliver ryddet og kan benyttes til noget andet.

Vi tilbyder hurtig og effektiv assistance til stub- og rodfræsning, bl.a. af træstubbe og trærødder, hækrødder, tilgroede bede, bambusbuske, planterødder m.m.

Hvad er stub – og rodfræsning?

Stubfræsning er fjernelse af stubben, som står over jorden og sker ved, at der skæres/høvles små stykker af, indtil man har opnået det ønskede resultat og man er kommet langt nok ned i forhold til det, området skal bruges til efterfølgende.

Rodfræsning er når stubben er fjernet og man skal fræse rødderne. Det er på mange måder det samme og maskine og metode er ens. Man benytter sig af en fræser på størrelse med en havetraktor, som rasper stubben til små stykker flis og fjerner rødder på smart vis. Stub/rodfræseren går typisk 20-40 cm ned i jorden og efterlader området klar til beplantning eller fx anlæg af en ny græsplæne.

Metoden er forholdsvis skånsom, hvis man sammenligner med fx opgravning, som medfører store dybe huller og behov for store mængder ny jord. Den metode kan dog være god, hvis der fx skal anlægges belægning på området efterfølgende.

Ønsker du at skabe en god jordbund for ny beplantning, tilbyder vi også fræsning af både små og store jordstykker så det bliver en mulighed. Vores maskine til den slags fræsning er topmoderne og kan komme ind gennem de fleste indgange, døråbninger og havelåger.

Pris på stubfræsning og rodfræsning

Arbejdet med at fjerne stubbe og rødder kan være tidskrævende, men vi har hos Vestermark det rette udstyr og arbejder forsvarligt og effektivt med projekterne. Vi er fagligt kompetente til at håndtere opgaven og kan tænke kreativt undervejs, hvis rødderne skulle arte sig på en anden måde end først forventet. Det kunne fx stikke langt i nogle bestemte retninger og være inde under fx belægning eller gå gennem anden beplantning. Her vil vi sammen med dig finde den bedste løsning for jeres have og eventuelt justere i planen undervejs. Afhængigt af hvad der skal være ovenpå området så kan dele af rod eventuelt efterlades under jorden.

Vi vil gerne lave et overslag på arbejdet med rod- og stubfræsning til dig og vi tilpasser det naturligvis efter hvilke maskiner, materialer og tidsforbrug vi kan se der bliver behov for. På samme måde drøfter vi bortskaffelse af rødder og stub og øvrigt grønt affald, samt reetableringen af området. Har du brug for at få anlagt et bed, lavet belægning eller sået græs på området efterfølgende, så medregner vi det i tilbuddet.

Når man fjerner store stubbe og rødder kan det have en betydning for øvrig omkringliggende beplantning og noget beplantning kan risikere at gå til efterfølgende, hvis rødderne fx var viklet meget sammen. Det sørger vi for at oplyse dig om, hvis vi kan se det kunne komme i spil og vi hjælper gerne med efterfølgende at reetablere bede, planter, belægning osv.

Kontakt os for en drøftelse af dit projekt og så kommer vi ud og kigger på opgaven og laver en plan sammen med dig. Vi håndterer gerne træfældning samt stub- og rodfræsning for dig og vi rykker ud med den faglige ekspertise der er behov for når det kommer til den slag opgaver.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Mail

info@vestermarkribe.dk

Telefon

75 42 46 40

Adresse

Vestermark A/S - Ørstedsvej 5A - 6760 Ribe

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.