Træfældning

Havevedligeholdelse

Træfældning

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Har du behov for at få ryddet ud i haven eller har du nogle store træer som fylder, er syge eller skygger for alt sol, så står vi klar til at hjælpe dig med din træfældningsopgave. Med mange års erfaring kan vi også varetage fældning af selv vanskelige og farlige træer og hjælpe dig godt på vej med det store projekt det er, at fælde træer.

Der kan være mange årsager til at man ønsker et eller flere træer fældet i sin have og reglerne siger også, at man må fælde det man synes på sin private grund. Dog er der regler for sikkerheden, som selvfølgelig skal være på plads, så hverken bygninger eller personer kan komme i fare. Den private forsikring dækker som oftest ikke skader fra træfældning og det skal man være opmærksom på, hvis man selv går i gang med den slags projekter. 

Alle vores medarbejdere er fagligt udlærte, så du kan være sikker på, at arbejdet udføres efter højeste professionelle standard, med sikkerheden i top og under fuld forsikring. Afhængig af træets størrelse, hældning og tilstand fælder vi enten træet på traditionel vis eller ved hjælp af lift eller kran. Vi vælger naturligvis den løsning der giver mest mening på lige netop jeres grund.

Første skridt er at få lagt et træ sikkert ned på jorden, men det skal også efterfølgende håndteres og fx skæres op og bortskaffes. Hvis det ønskes af kunden, kan vi efter fældningen skære træet op til brænde og hugge grenene til flis, som bl.a. kan bruges til at lægge over bede i haven. Ellers kan vi sørge for, at træ og grene fjernes fra grunden. Der er forskellige muligheder, og du kan vælge den løsning der passer bedst til dig og dine behov.

Professionel fældning af træer

Det at fælde store træer i en have kræver ekspertise og erfaring med håndteringen af både praktikken, maskinerne, lift osv. Det har betydning for både din egen sikkerheds skyld men naturligvis også for alle andre. Motorsave eller væltende træer kan forårsage meget store skader på biler, skure, huse, tage og personer og vi anbefaler derfor, at du går med valget om at få professionel hjælp til træfældning.

Med professionel hjælp til fældningen af træer kan du ligeledes tilkøbe hjælp til fx opskæring, omdannelsen af træet til flis eller bortskaffelse af træet. Træstubben der står tilbage, kan også håndteres og det kan du læse mere om her. Vi hjælper nemlig også gerne til med den del, som kan være en besværlig og tidskrævende opgave og endvidere tæt på umulig uden det rette maskineri.

Vælger du selv at gå i gang med træfældning, så være opmærksom på alle de gængse tips til træfældning og beskæring og sørg for at have det rette grej samt sikkerheden i orden. Husk at beskære på en måde, hvor faldområdet er i fokus og risikoen for ulykker minimal.

Topkapning af træer

Ved store træer er det ikke muligt at fælde ved at save stammen over for neden og lade træet falde. Det er alt for risikabelt og farligt i forhold til hvordan træet lander og hvilke skader der kan forekomme. Derfor topkapper vi først, når der er tale om træer af en vis højde eller på en placering hvor andet ikke er muligt. Det er den sikreste måde at fælde et træ på, som fx står tæt på bygninger eller omgivet af ting det kunne ødelægge på sin vej ned.

Ved topkapning skal man fx kravle op i træet eller benytte en lift så det bliver muligt at starte fældningen oppefra. Man skærer simpelthen ned fra top til bund og det er vigtigt at man kan håndtere en motorsav på meget forsvarlig vis.

Vi har hos Vestermark A/S gode erfaringer med topkapning og træfældning og vi laver altid en god og gennemtænkt plan for opgaven sammen med kunden inden vi går i gang. Topkapning af træer er en opgave der skal håndteres professionelt og med det rette udstyr og du er velkommen til at kontakte os for et tilbud på topkapning og fældning af dine træer.

Hvad er prisen på at få fældet et træ?

Det er et spørgsmål vi ofte bliver stillet og det kan faktisk være meget forskelligt fra have til have og træ til træ. Først lægger vi sammen med kunden en god og sikker plan for fældningen og her drøftes alt det der har betydning for prisen i sidste ende. Vi kigger på hvilke maskiner og hjælpematerialer, så som fx lift og kran, man får brug for at tage i brug. Der kigges på metoden for fældningen, er det med eller uden topkapning, med eller uden rodfræsning og hvad skal der ske med træet efterfølgende. Skal det fx opskæres eller bortskaffes.

Alt dette har betydning for tidsforbruget og dermed også for prisen. Vi kan garantere at vi altid vælger den sikreste og bedste vej, når det kommer til træfældning, og at vi inden opgaven påbegyndes, har lavet en plan og et overslag til kunden. ​

Vi passer naturligvis på din have undervejs og sørger for på forhånd at oplyse om eventuelle skader, på fx andet beplantning, som ikke kan undgås hvis opgaven med træfældning skal løses. Vi hjælper naturligvis gerne med at udbedre og fx anlægge eller plante nyt efterfølgende.

Kontakt os for rådgivning og få et tilbud.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.