Græssåning

have og grønne områder

Græssåning

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Få en sund, ny græsplæne, der er nem for dig at vedligeholde – enten ved såning eller som rullegræs. Hos Vestermark gør vi altid et grundigt forarbejde før etablering af en ny græsplæne. Vi lytter til dine ønsker, bidrager med faglig rådgivning og tager stilling til alle de bagvedliggende faktorer, der vil påvirke din plænes trivsel, både på kort og lang sigt.

Når det kommer til græssåning, som er et tema der er relevant for stort set alle haveejere, så er tre trin afgørende for de gode resultater. Første trin er forberedelse af jorden, næste trin er såning eller lægning af rullegræs og tredje trin er den efterfølgende pleje og vedligehold.

Det første trin tager længst tid men er afgørende for det færdige resultat og man bør ikke forhaste dette. Det er afgørende at jorden under plænen bliver renset for fx sten, byggematerialer osv. At den bliver fræset med en god maskine og planeret i de rette højder og niveauer. Sidst men ikke mindst, at jorden er muldholdig så den er klar til de nye frø. Jorden under en ny plæne skal ikke være hård, men derimod let og løs. Når græsset senere får fat, så vil den blive mere fast og hård og rodnettet vil holde fint på jorden.

Eftersåning af græs – vi klarer det for dig

Oplever du problemer med din nuværende græsplæne så er du mere end velkommen til at kontakte os og få hjælp til udbedring.

Vi hjælper med at genskabe græsplæners skønhed, hvis de lider under problemer såsom ukrudt, mos, huller, muldvarpe, mosegrise eller visne pletter. Få hjælp fra vores erfarne og faglærte anlægsgartnere, som ved hvad plænen har brug for, for igen at blive pæn og grøn. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at omlægge plænen helt for at opnå det bedste resultat, men det finder vi frem til i fællesskab. Vi kigger på hvad der er den bedste løsning for jer og jeres grønne område. Skal plænen omlægges gennemgår man samme trin som ved anlægningen af ny plæne og sørger for at jordbunden er i orden så den nye plæne får de bedste betingelser.

Professionel græssåning

Mange vælger i dag at anlægge deres egen græsplæne når de får anlagt haver. Det er der ikke noget forkert i, men resultatet vil på lang sigt ofte være bedre, når det fra starten er udført professionelt - og her står vi klar til at assistere dig.

Vi bruger de rigtige maskiner i forbindelse med at forberede jordbunden og skabe de bedste betingelser for den kommende plæne. Vi ved endvidere meget om hvordan der bedst laves de rette niveauforskelle og hældninger fx i forhold til regnvand. Det er afgørende for at din nye plæne ikke kommer til at stå under vand mange steder i haven.

Viden om den rette vedligeholdelse af plænen, især de første sæsoner, er ligeledes vigtigt. Har vi anlagt en plæne for dig, så sørger vi for at efterlade dig med de rette instrukser ift. At hjælpe plænen godt på vej. Det er uanset om der er blevet nysået eller anlagt rullegræs. Det er naturligvis også en mulighed at bede os om hjælp til denne del.

Skal du have anlagt en flot græsplæne og ønsker du professionel hjælp, så kontakt os her og få et tilbud der passer til dig.

Forudsætninger for en god græsplæne

Hos Vestermark arbejder vi altid grundigt med jord underlaget, så du får en fremtidssikret plæne, der er sund i dybden - dette gælder både ved traditionel græssåning og ved lægning af rullegræs. Vi gennemfører grubning af jorden, så den løsnes helt ned til en dybde på 80 cm, så regnvand kan drænes væk. Samtidig sørger vi for at optimere jordkvaliteten med tilførsel af ny muldjord. Jorden afrettes også, så græsplænen bliver jævn og fin og uden lunker.

Når der er styr på underlaget, så skal der vælges græsfrø. Det er ikke irrelevant hvilken græssort man vælger og det er vigtigt at kigge på sin haves betingelser ift. fx Sol/skygge, fugt, sand og ler, samt hvad plænen skal bruges til.
Vi har god erfaring indenfor dette område og det er generelt en god løsning, at få professionel hjælp til anlægning eller omlægning af sin græsplæne. Vi finder den rette frøblanding til græsplænen, men tilbyder også hurtig anlægning af velplejet rullegræs, så du ikke behøver at vente tålmodigt på et smukt resultat. Vi finder sammen ud af hvad der er den bedste løsning for jer.

Når jorden er i orden og græssorten er udvalgt, så skal der sås eller anlægges rullegræs. Det tager ikke lang tid, men skal gøres med grundighed. Når det er på plads, kommer det sidste vigtige trin, som er vedligehold og pleje af din nye plæne. Hertil skal der bruges gødning, kalk og tålmodighed.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Mail

info@vestermarkribe.dk

Telefon

75 42 46 40

Adresse

Vestermark A/S - Ørstedsvej 5A - 6760 Ribe

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.