Miljørigtig ukrudtsbekæmpelse

Havevedligeholdelse

Miljørigtig ukrudtsbe-kæmpelse

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Vi tilbyder professionel hjælp til bekæmpelse af alle former for ukrudt i haver og grønne anlæg.

Om arealet er dækket af sten, græs, fliser, jord eller beplantning, så har vi kompetencer og materiel til at bekæmpe ukrudtet effektivt – så du får genskabt din haves skønhed. En flot og ukrudtsfri have samt et velplejet udendørs areal virker indbydende og skaber et godt indtryk. Vi vil hos Vestermark gerne være med til at holde dine områder ukrudtsfrie og vi finder sammen med dig frem til den bedste løsning for dine arealer.

Der findes mange forskellige former for ukrudt og det er ikke ens for alle typer eller områder, hvordan det er mest effektivt at håndtere bekæmpelsen. Det bedste middel eller den bedste metode mod ukrudt er derfor langt fra altid den samme.

Vi tilpasser altid vore metoder efter kundens ønsker og tilbyder manuel bekæmpelse af ukrudt, hvis du fx ønsker at undgå brug af sprøjtemidler. Vi tilbyder ligeledes brænding af ukrudt på fx store flisearealer.

Det gælder altid om at finde den mest effektive måde at bekæmpe ukrudtet på, som matcher jeres ønsker til brug af metoder, materialer og eventuelle ukrudtsmidler.

Miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse

Sprøjtemidler har længe været brugt som en nem og effektiv metode for både private husejere, erhverv og boligforeninger til at tage kampen op mod ukrudt. Det er dog ikke altid den rigtige løsning og der findes andre metoder for at komme ukrudtet til livs.

Når vi påtager os en vedligeholdelsesopgave, hvor ukrudtsbekæmpelse er en del af aftalen, så finder vi sammen med kunden frem til den bedste metode for lige netop deres område. Du er velkommen til at spørge ind til de forskellige metoder der findes og så vil vi vejlede så godt som muligt. Har du et ønske om miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse og uden brugen af kemi så drøfter vi alternativerne og du er med til at vælge fremgangsmåden.

En ukrudtsbrænder er for mange en nem metode, der ligesom lugning er en miljøvenlig metode til ukrudtsbekæmpelse. Det er også en metode vi benytter os af, på de steder hvor det er meningsfuldt og aftalt med kunden. Planten skal blot svitses nogle gange, hvorefter den visner og dør.

En ukrudtsbrænder er mest effektiv på nyspiret ukrudt, men kan også være en hjælp der hvor ukrudtet skulle have fået bedre fast. Ulempen ved at brænde ukrudtet er, at den ikke er så langtidsholdbar, da rødderne ikke dør eller forsvinder helt, som ved fx manuel lugning. Der er dog også en del fordele ved at få professionel hjælp til ukrudtsbrænding og dem fortæller vi gerne mere om.

Ukrudt i græsplænen

Ukrudt i græsplænen er utroligt irriterende og når først det har fået fat så er det også tidskrævende at få bugt med igen. Vi anbefaler derfor at man har fokus på at skabe en sund græsplæne, hvilket er med til at forebygge forekomsten af ukrudt bedst muligt.

Vælg de rette græsfrø fra starten, hvor man ved at ukrudtsfrø er sorteret fra. Det er de ikke i en del af de billige blandinger på markedet og det giver god mening lige at tjekke det, inden man kaster frøene ud i haven. Kommer der bare pletter i plænen er det vigtigt at få eftersået så ukrudtet ikke pludselig får et område med frit lejde.

Plænen skal have gode betingelser og den næring den har brug for. Brug fx en organisk topdressing (der både gøder og kan udjævne pletter) og lad det korte slåede græs ligge på plænen. Hvis plænen får god hjælp og næring så vil den blive tættere og så kan ukrudtet ikke komme så godt til.

Man kan aldrig helt forhindre ukrudt i plænen og på skyggesteder kan det også være meget svært at undgå forekomsten af mos. Kommer det, så anbefaler vi at du hurtigt er over det så ukrudtet ikke får kvalt for meget af græsset. Rødderne skal med for ellers spirer ukrudtet blot igen.

Der findes en række forskellige metoder, både med og uden kemi, i forhold til at komme ukrudtet til livs i din plæne, så den igen kan blive tæt, grøn og smuk og vi står klar til at hjælpe.
Vestermark A/S og vores grønne gartnere kender alt til håndteringen af ukrudt i plæner og det er en service vi fx tilbyder vores faste vedligeholdelses kunder.

Ukrudt mellem belægningen

Når det kommer til at undgå ukrudt imellem sine fliser rundt om i haven eller i indkørslen, så er der forskellige muligheder for at holde det nede.

Man kan bruge vasket fugesand eller stenmel, som fejes ned imellem belægningen. Det medfører ikke en 100 % løsning mod ukrudt, men det pakker sig godt ned mellem fliserne og er næringsfattigt. Det betyder at betingelserne for ukrudtet bliver meget dårlige. Man kan ligeledes vælge at feje sine belægninger med en stiv kost 2-3 gange om måneden, hvorved ukrudt der er kommet op gennem sandet, forhindres i at spire og slå rod. Skulle der alligevel komme ukrudt kan dette bekæmpes ved fx gasbrænding. Vil du den lidt mere manuelle vej kan du vælge at bruge en fugerenser eller en flisefugerenser, hvis der er større ukrudt, end kosten kan klare.

Har du et ønske om hjælp til ukrudtsbekæmpelse i din have eller omkring din ejendom, så kontakt os og få en snak med gartneren om hvilke metoder der passer bedst til jeres behov og så klarer vi resten.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Mail

info@vestermarkribe.dk

Telefon

75 42 46 40

Adresse

Vestermark A/S - Ørstedsvej 5A - 6760 Ribe

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.