Kloakmester

Professioner

Kloakmester

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

 

Hvad laver en kloakmester hos Vestermark?

Hos Vestermark A/S udfører vi diverse kloakarbejder og er autoriseret kloakmester. Kloakering er et erhverv, der har eksisteret i mange år og som ofte er relevant ift. den type anlægsprojekter vi udfører.

Kloakmestrer, er indenfor vores branche, bl.a. ansvarlige for at reparere allerede eksisterende kloakeringer eller anlægge nye systemer. De har ansvaret for håndteringen af regnvand og spildevand og har en stor faglig viden omkring reglerne for kloakering og etablerede kloaksystemer. De har generelt en stor viden omkring LAR- og LURsystemer og er gode til at rådgive kunderne ift. de bedste kloakløsninger på netop deres grund.

En kloakmester har et bredt kendskab til diverse rørsystemer, ledningsarbejde og rørtyper og har også viden om de standarder og den lovgivning, der gælder på området. Hos Vestermark A/S søger vores autoriserede kloakmestre for, at formalia er på plads når det kommer til kloakering og færdigmeldinger af kloakarbejde.

Autoriseret kloakmester

En kloakmester er en fagperson, der er uddannet og kompetent til at varetage opgaver, der har med kloaksystemer og kloakering at gøre. Han eller hun har gennemgået en teoretisk og praktisk uddannelse og derefter bestået Kloakmestereksamen, der også består af en teoretisk og en praktisk del.
Herefter søger kloakmesteren om autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen, som udsteder autorisationen til virksomheden.

En autoriseret kloakmester er altså uddannet kloakmester og han eller hun er underlagt en kvalitetskontrol, som er med til at sikre den rette udførelse af arbejdet.
For at kunne udføre autorisationskrævende kloakarbejde skal der være udstedt en virksomhedsautorisation af Sikkerhedsstyrelsen, og der skal være godkendt en person som teknisk/faglig ansvarlig i virksomheden. Kloakmestrene er ansvarlige for at et kvalitetsstyringssystem (KLS system) er implementeret i virksomheden og at det løbende holdes opdateret. Det sikre også kunden, som ved at der med garanti er et KLS system indført i virksomheden. Dette gør sig naturligvis gældende hos Vestermark A/S, hvor vores kloakmestre er fagligt ansvarlige for denne del.

Det kan være svært som forbruger at vide, hvilke arbejder man selv må udføre, og hvilke arbejder der er autoriseret arbejde og som en autoriseret kloakmester derfor skal udføre. Autoriseret kloakarbejde skal nemlig altid udføres af en autoriseret kloakmester og hvis man er i tvivl om hvornår kloakarbejde er autoriseret kloakarbejde, så findes der en hjemmeside til hjælp. Sikkerhedsstyrelsen har i samarbejde med forskelige fagorganisationer lavet en side, hvor man nemt kan få svar på dette og samtidig se, om ens håndværkere er autoriseret og må udføre arbejdet. Alternativt kan man kontakte os og få vejledning ift. det kloakarbejde man ønsker udført.

Virksomheder skal være tilmeldt en kontrolinstans, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen, for at kunne blive autoriseret og det er altså ikke alle og enhver, der kan kalde sig kloakmester, og det er der en grund til.
Sikkerheden især afhænger af kloakmesterens kunnen, viden og erfaring og vi anbefaler altid at privatpersoner får råd, hjælp og vejledning fra en autoriseret virksomhed og at man samtidig ikke selv kaster sig ud i dens slags projekter. Hvis der ikke var disse autorisations- og kontrolinstanser, ville man risikere forureninger, forgiftninger, fejl, mangler og generel ubehag og gene i og omkring din ejendom i forbindelse med kloakeringen.

Hvilke opgaver udfører en kloakmester?

Hos os løser vi kloakarbejder i forbindelse med de anlægsprojekter vi har for private, erhverv eller offentlige kunder. Vi laver sjældent arbejder omkring kloak som ikke hænger sammen med andet anlægningsarbejde, fx et haveprojekt eller grå og grønne anlæg omkring fx en virksomhed.

Hos Vestermark laver vi bl.a.:

  • Inspektion af det eksisterende kloak på grunden, hvor vi udfører et anlægsprojekt og tjek af om noget skal skiftes, renoveres eller omlægges.
  • Det leder til generel kloakering - etablering, udskiftning og renovering af kloakrør og afløbssystemer, på de projekter vi arbejder på.
  • Tilslutninger til kloakledninger og offentlige stikledninger
  • Opbygning og etablering af brønde.
  • Etablering af dræn og nedsivningsanlæg, eksempelvis omfangsdræn og faskiner.

 

Nogle opgaver (eller dele af opgaverne), eksempelvis etablering af faskiner og gravearbejde, må gerne udføres af personer uden autorisation - tommelfingerreglen er, at hvis det har med kloakrør at gøre, så skal opgaven udføres af en autoriseret kloakmester. Hos os er de fagligt ansvarlige kloakmestre ansvarlige for at alt arbejde vedr. kloak udføres korrekt og løbende kvalitet sikres.

Hvad koster en kloakmester i timen?

Kloakmesteropgavens pris afhænger altid af opgavens varighed og kompleksitet og den del kan være svær at forudsige på forhånd. Nogle gange skal der laves mindre under jorden end man forventede da man gennemgik projektet og lavede planen og andre gange skal hele systemet omlægges og mange rør skal helt udskiftes.

Kloakering indebærer ofte en hel del tidskrævende og besværligt gravearbejde, hvor en TV-inspektion af kloakken eksempelvis kan udføres nemt og smertefrit. Derfor er kloakering selvfølgelig dyrere end en kloakrensning eller kloakinspektion. Vores autoriserede kloakmestre går til samme timepris som vores anlægsgartner svende og du som kunde betaler derfor ikke mere for at medarbejderen er autoriseret kloakmester når de kommer ud til dig haveprojekt eller store grå og grønne anlæg.
Vi forsøger altid at give vores kunder så præcist et overslag på prisen som muligt og holder under et projekt en tæt kontakt med kunden ift. de eventuelle overraskelser der måtte opstå. Vores medarbejdere arbejder effektivt og har stor faglig viden og erfaring, hvilket kommer kunden til gode.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Vores Team

Vi er et stærkt team på 20 medarbejdere, der dækker anlægsgartnere, brolæggere, struktører og kloakmestre. Alle er fagudlærte med stor viden og erfaring, så vores kunder er sikret kompetent rådgivning og et resultat af højeste kvalitet.

Andreas Vestermarkk

Projektleder og medejer

Andreas er ansvarlig for den daglige ledelse af virksomheden, tilbudsgivning samt projektstyring. Andreas er 3. generation i Vestermark A/S og kom til virksomheden i foråret 2019

Jørgen Vestermark

Direktør og medejer

Jørgen er direktør og har det overordnede ansvar for Vestermark A/S, som har har været med til at drive siden han gik ind i firmaet, som 2. generation, i 1982.

Dennis Breinholm Laursen

Formand og medejer

Dennis er uddannet brolægger og har et skarpt øje for kvalitet når det kommer til grå og grønne anlæg. Han er formand ude på pladserne og er endvidere snart uddannet aut. Kloakmester.

Dig?

Vi søger medarbejdere, er du interesseret? Læs mere her.

Andreas Vestermark og
Jørgen Vestermark

Hvad kan vi gøre for dig? Få en uforpligtende havekonsultation med ejer Jørgen Vestermark eller vores andre dygtige medarbejdere, der har mange års erfaring i anlægs-, brolægger- og entreprenørarbejde i Syd- og Sønderjylland.

Vores indsats

5747

Glade kunder

853154

Anlagte m² fliser

174328

Træer Plantet

3265

Projekter anlagt