Vinterbekæmplese

Havevedligeholdelse

Vinterbekæmpelse, hvorfor er det vigtigt?

Andreas Vestermark

Projektleder og medejer

51809747

andreas@vestermarkribe.dk

Det er lovpligtigt på landsplan at rydde gangbare arealer for sne samt salte veje og fortove, hvis de knytter sig til ens ejendom. Det gælder for både private ejendomme samt offentlige og private virksomheder – og netop derfor er vinterbekæmpelse vigtigt.

Ifølge lovgivningen på området er det klargjort, at man som grundejer er ansvarlig for, at rydde sne, samt salte på følgende arealer:

  • Fortove og gangstier ud for din ejendom
  • Indgange og trapper
  • Adgang til postkasse
  • Adgang til affaldsbeholder og pladsen omkring denne

Man står som ejer til regnskab for eventuelle uheld, hvis uheldet skyldes manglende snerydning eller saltning. Vi anbefaler derfor at man som privatperson eller virksomhed er på forkant med en aftale om vinterbekæmpelse. Vi rykker hurtigt ud og sørger for, sammen med dig, at få en plejeplan på plads, så vi kan yde vinterservicen til dig fremadrettet og uden at du skal tænke over det.

Det kan være et stort arbejde og mange har derfor glæde af vores professionelle og effektive vinterservice. Vi tilbyder bl.a. snerydning og saltning af indkørsler, fortove, veje, P-pladser mm. Når frosten melder sig og sneen falder står vi klar med døgnservice og en effektiv maskinpark, så du ikke selv skal bekymre dig om at rydde og salte på dine arealer.

Vi har mange års erfaring på området og vores service om snerydning og glatførebekæmpelse tilbydes naturligvis til både private boligejere, virksomheder, boligforeninger, grundejerforeninger, offentlige myndigheder med flere.

Vi tilbyder særskilte aftaler om vinterydelser til dig, men vi tilbyder det også, som en del af en fast plejeplan, med vedligeholdelsesservice hele året rundt.

Sneskimmel i græsplænen

Sneskimmel er en svampe infektion, som efter vinterens frost og sne kan gøre plænen vissen og grim. Det kan være enkelte områder og pletter, men det kan også sprede sig til meget store dele af plænen og ødelægge det meste af den. Svampeinfektionen trives godt ved lave temperaturer og fugt og især, hvis der ligger et snedække på plænen eller fx et tykt lag af blade, så har den nemlig de optimale betingelser for vækst. Man opdager den ofte først når sneen smelter og foråret kommer.

Man kan gøre meget for at forebygge sneskimmel i sin plæne, men skulle du være uheldig så står Vestermark A/S til rådighed i forbindelse med, at komme svampen til livs og få genetableret en flot og grøn plæne. Nogle gange er det nok med små indsatser på visse områder af plænen men andre gange kan det være nødvendigt med en total omlægning, hvis plænen er voldsomt inficeret og ødelagt.

Hvis du gerne vil forsøge at forebygge risikoen for sneskimmel i din græsplæne, så er det en god ide at klippe plænen ned, fjerne blade og langt afklippet græs fra plænen når vækstsæsonen slutter. Ligeledes at mindske brugen af gødning i efteråret. Uklippet og langt græs giver svampen mulighed for at udvikle sig og vi anbefaler derfor at man klipper områder med langt græs ned, når man kommer til efteråret.
Dette er naturligvis ting vi er opmærksomme på ved de kunder, hvor vi har fast vedligehold eller laver vinterklargøring af haven.

Vil du gerne høre mere om vores vinter services og er du interesseret i at Vestermark skal stå for vinterklargøring eller vinterbekæmpelse hos dig, så er du meget velkommen til at kontakte os og få et tilbud.

Kontakt Os

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.

Mail

info@vestermarkribe.dk

Telefon

75 42 46 40

Adresse

Vestermark A/S - Ørstedsvej 5A - 6760 Ribe

Send os en besked

Udfyld formularen nedenunder, eller kontakt os direkte.