Anlægsgartnerens anbefalinger til haven i Februar

Forfatter: Malene Vestermark

12-02-2023

En vigtig aktivitet er at fjerne alle de visne blade fra efteråret, så jorden kan ånde. Dette giver plads til:

  • De blå blomster i februar (blå skilla)

  • Busk med gule blomster i februar (vinterjasmin)

Blomster i februar

Hvis du hellere vil plante dine egne planter, og er i tvivl om hvad man kan plante i februar? Er mulighederne bl.a:

  • Løvfældende buske (eksempelvis Hortensia og Syren),

  • Træer (eksempelvis Eg og Løv),

  • Frugttræer- og buske eksempelvis æbletræer

Gøremål i haven i februar

Når vi er på den anden side af december, begynder foråret stille og roligt at sætte ind. Det betyder en opvågning på flere måder, vejret skifter og vi får mere sol. Med dette skift er der flere forskellige gøremål i haven, som du allerede nu kan sætte i gang:

Beskær dine frugttræerDet er ideelt at beskære i efteråret eller vinteren. Beskæringen får træet til at forgrene sig. Sørg især for, at træet har en åben krone, så der kan komme lys og plads til frugt udviklingen. Det er også en god idé at gennemgå dine andre træer og buske, for at save eventuelt beskadigede grene af.

Undgå for meget færdsel på græsplænenGræsplænen har ikke godt af at blive mast, da det betyder, græsplænens rodnet får mindre ilt. Dette kan resultere i nogle grimme huller i græsplænen til sommer.

Vask dit drivhus med sæbeFå fjernet alt det skidt og snavs der har samlet sig henover vinteren. Dermed står drivhuset klar til foråret, hvor det er skal plantes en masse nyt.

Nyd de små forårsbebudereDe fleste sværger til foråret, fordi der er noget helt specielt over at se blomsterne springe ud. Det er også en fantastisk syn når vintergækkerne og anemonerne dækker hele haven, så ved vi at der ikke er så lang tid til sommer.

Fremelsk nye planter med stiklingerAt plante i februar er en rigtig god ide. Så har planterne nemlig de tidlige forårsmåneder til at vokse sig store og stærke, så de er klar til at blive plantet ud i haven om sommeren. Det er ganske nemt at forberede stiklinger: Tag stiklingerne og put dem i god pottemuld, og sæt derefter en plastpose over. Når du ser de første rødder på stiklingerne, og det er blevet varmere i luften så er de klar til at blive plantet ud.

Få professionel rådgivning eller hjælp til at skabe din drømmehave
Vi ønsker alle en god fornøjelse med havearbejdet i februar måned. Har du brug for faglig assistance til vedligehold af din have eller til at føre dine havedrømme ud i livet? Så har vi et team af dygtige, faglærte anlægsgartnere, der står klar til at hjælpe.

Kontakt os i dag og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Kategorier

Om forfatteren

Malene Vestermark

HR & Administrationsmedarbejder

Malene er blevet en del af Vestermark-familien gennem sit ægteskab og har fået stor kærlighed til alt, der har med haver, anlæg og virksomheden at gøre. Hun har dedikeret sig til at læse alt, hvad hun kan om haveverdenen, og hun er begejstret for at skrive om forskellige emner og temaer, der er relevante for virksomheden og anlægsgartnerfaget. I sin fritid har Malene har en særlig interesse for alle slags dyr, så hvis der på et tidspunkt dukket et indlæg om muldvarper, høns eller løbeænder i haven, kan du være sikker på Malene står bag. Til daglig sidder Malene på kontoret og tager sig af opgaver vedr. HR, administration samt opgaver knyttet til hjemmeside og sociale medier.

Hvad siger vores kunder om os

Michael, Bramming

Vores ønske var at få omlagt forhaven og både Andreas og Jørgen kom med gode inputs og forslag til forandringer inden opstart. Vores oplevelse af kontakten med dem undervejs var rigtig god og vi har fået stor glæde af den færdige forhave som løfter hele husets fremståen. Medarbejderne var høflige og hjælpsomme og lavede flotte resultater. Det var de samme folk der var tilknyttet projektet under hele processen, hvilket gav et rigtig godt flow. Vi har ikke fortrudt at vi gav Vestermark frie tøjler ift. ideer og vi kan varmt anbefale dem til andre

Hvad siger vores kunder om os

Elna & Karl Christian, Greves Gård

Vi har været super godt tilfreds med arbejdet, som I har udført.
Jeres folk er flinke og omhyggelige, og vi har allerede anbefalet jer til andre.
Så der kun godt at sige

Hvad siger vores kunder om os

Jenny og Bjarne, Ribe

Vi bruger Vestermark til vedligehold, beskæring mm. og vi er godt tilfredse. De gange vi har fået hjælp fra Vestermark, har det været helt i top og vi vil anbefale Vestermark varmt til andre

Hvad siger vores kunder om os

Susanne og Per, Ribe

Vi har brugt Vestermark igennem de seneste år til bl.a. vedligehold af haven, fået lavet terrasse, plantet træer/buske mv. Vi forbinder Vestermark med kvalitet, grundighed og erfaring. Vi sætter krav til udførelsen af arbejdet og det er indtil nu næsten blevet indfriet hver gang, de har været her. Vi har haft en periode, hvor kvaliteten ikke levede op til vores forventninger, men det blev løst hurtigt i ro og mag med ledelsen. Medarbejderne møder altid med et smil og er både kompetente og behagelige mennesker. Vi fortsætter det gode samarbejde og kan varmt anbefale Vestermark til andre

Hvad siger vores kunder om os

Lene og Erik, Esbjerg

Vi er yderst tilfredse med samarbejdet med Vestermark fra start til slut. De har været meget lydhøre for vores ideer, men også vejledt i andre retninger når der var behov for det. Vi havde et godt forhold til de dygtige og venlige medarbejdere, da arbejdet stod på.
Vi er meget glade for vores nye have

Hvad siger vores kunder om os

Per, Esbjerg

Andreas Vestermark var god til at lytte og forstå vores ønsker og kom også med gode forslag til ændringer i tilbuddet.
Udførelsen af arbejdet var meget effektivt og i top. Det var tydeligvis et stærkt team der udførte opgaven og som havde fokus på kvalitet også i valget af materialer - Vi fik det vi ønskede os. Kan kun anbefale Vestermark

Hvad siger vores kunder om os

Grete og Ib, Esbjerg

Vestermark udfærdigede et oplæg til en total omlægning af vores eksisterende have, hvor der blev lyttet til vores ønsker og de kom med gode råd. Vestermark var til stede for at opstarte sine folk og efter 11 arbejdsdage havde vi en helt ny have med tilhørende vandkunst, granit møbler samt nye belægninger.
Vi har ligeledes en vedligeholdelsesaftale med Vestermark og vi har i de sidste 17 år haft besøg af verdens bedste gartner, Jan, 3 gange årligt. Det betyder at haven er til stor glæde for os 365 dage om året. Vi kan på det varmeste anbefale Vestermark A/S